Hvordan laver man en blog og er det svært?

Du har sikkert fundet mit indlæg, fordi du allerede har gjort dig nogle tanker om at begynde at blogge. Er det tilfældet så er du havnet det rigtige sted.

Jeg har nemlig sat mig for at guide dig helt fra start til slut, så du kan komme videre med din idé.

Alt efter hvad dit formål er med din fremtidige blog, er der mange forskellige overvejelser du kommer til at gøre dig. Men den første forudsætning er at få fundamentet på plads.
Lav din egen blog med WordPressI min guide tager jeg udgangspunkt i WordPress som blog platform. Her får du muligheden for at lave et top professionelt website, uden behov for at skrive en eneste linje kode.

Hvem kan få noget ud af at blogge?

En blog kan bruges i mange sammenhænge. Det kan være virksomheder, som har brug for at nå ud til potentielle kunder. Det kan også være studerende som har brug for en ekstra indtægt til at supplere SU’en.
Eller det kan være privat, man bare gerne vil dele de ting man går og laver, med familie og venner.Bloggen som redskab for virksomheder

I langt de fleste online virksomheder er konkurrencen ekstrem hård. Mange webshop ejere vil kunne nikke genkendende til at det kan være dyrt at tiltrække nye kunder vha. Google Adwords. Særligt hvis man går efter de samme brede søgeord som konkurrenterne. Her ender det tit med at klikpriserne bliver budt meget højt op. Samtidigt konverterer de brede søgeord sjældent særlig godt. Dermed kan konverteringerne ende med at blive meget dyrt købte.

Her kommer bloggen ind i billedet. En blog skal for en virksomhed bruges til at jagte organisk trafik, på længere søgefraser. (Også kaldet long tail søgninger)

Her er konkurrencen for det meste meget mindre og konverteringen højere. Søgninger med 3-4 ord eller flere, er meget mere specifikke og viser sig derfor at konvertere bedre.

Jamen hvad skulle vi da blogge om?

Hvis du driver en webshop, må man antage at du ved næsten alt hvad der er værd at vide om de produkter du sælger. På bloggen skal du ikke kaste dig ud i at fortælle om hvor fantastisk du og dine produktern er. Tænk hellere i hvordan du kan hjælpe dine kunder i deres research, før de foretager et køb.

Du har sikkert en kundeservice afdeling, hvor du dagligt besvarer kundernes spørgsmål. Hvis du kigger din indbakke igennem tror jeg mange kan konstatere at der ofte svares på de samme spørgsmål igen og igen.

Find inspiration i den indbakke hvor spørgsmålene fra dine kunder lander. Her vil der ofte være masser af gode ideer at hente til dine blogindlæg.

Brug en blog til at hente ekstra indtægt mens du studerer

Der findes masser af eksempler på bloggere, som har tjent gode penge på at blogge om ting som de i et eller andet omfang brænder for. Her kunne det være nærliggende at blogge om det felt man er ved at uddanne sig indenfor. Her vil man løbende få ny inspiration og den fornødne viden til at være i stand til hjælpe andre. På den måde kan man generere relevant indhold for nogen, som tager samme uddannelse men ikke er nået ligeså langt. Eller måske sidder der nogen i den anden ende som endnu ikke er startet på uddannelsen, men som ville kunne bruge det som en appetitvækker.
Indtægten kan komme enten fra Google Adsense, eller fra affiliate reklamer fra et af de utallige netværk derude.Del oplevelser, billeder eller noget tredje med dem du kender

Her vil mange måske tænke, at der har jeg da Facebook eller et af de andre sociale medier.
Det er for manges vedkommende også rigeligt. Men hører du til dem som gerne vil have mulighed for at fortælle lidt mere dybdegående og selv bestemme hvordan det skal præsenteres? Så kunne en personlig blog være en oplagt mulighed for at lave en slags online, offentlig dagbog.

Har nogle af punkterne i mit indlæg vakt din interesse, så glæd dig til at læse videre.

Jeg vil i de næste indlæg begynde at dykke ned i teknikken. Du skal lære hvordan man gør.
Det er ikke svært at komme i gang.

Har du spørgsmål eller sidder du med noget viden, som du gerne vil dele med mig eller med de andre læsere, så skriv meget gerne en kommentar.
Så bliver jeg simpelthen så glad!

Jesper

Blogger at jdanet.dk
Først, tak fordi du bruger din kostbare tid på at læse min blog.
Jeg har arbejdet professionelt med e-handel og online markedsføring siden 2008 på to større webshops. Jeg har stor interesse for WordPress, blogging og Content Marketing.
I august 2015 er jeg startet på multimediedesigner uddannelsen i Esbjerg

Latest posts by Jesper (see all)

2 thoughts on “Hvordan laver man en blog og er det svært?

 • Hej
  Tak for dette brugbare indlæg, men hvordan kommer jeg reelt i gang?
  Og hvordan gør jeg min blog personligt??
  Hvordan følger man en blog???

  På forhånd tak =)
  -Frk Stokholm

  • Hej Frk Stokholm
   Mange tak for din kommentar. Mht at gøre din blog personlig kan man med ganske få klik i wordpress ændre bloggens design drastisk.
   Men det kommer jeg meget mere ind på i de kommende indlæg.
   Mht at følge en blog findes der flere muligheder med RSS feeds eller nyhedsbreve, men det kommer der også mere om senere. Det første du skal fokusere på, hvis din blog er helt ny, er at få skrevet en masse gode artikler/indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

SiteRocket Tracking